Bielkový srnčí chrbát
6 bielkov, 130 g prášk.cukru, 100 g polohrubej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 2 lyžice rumu, 2 lyžice oleja, 50 g hrozienok, 50 g vlašských orechov, 50 g čokolády
Ako na to:Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, rum, potom postupne olej a múku. Orechy a čokoládu nadrobno posekáme a zľahka zapracujeme do cesta. Formu na srnčí chrbát natrieme maslom a posypeme múkou.
Vylejeme do nej cesto, zarovnáme ho a dáme piecť do rúry. Pečieme pri strednej teplote 25 až 30 min. Hotový koláč vyberieme, prikryjeme utierkou a asi po 10 min vyklopíme. Vychladnutý ho pokrájame na rovnaké rezy.