Simonkin ovocno-kokosový koláč

Potrebujeme:

1 až 1,5 chleba na tousty, 1 l mlieka, 4 vajcia, 100 g kryšt. cukru, lyžička škorice, 500 až 750 g čerstvého ovocia (jahody, čerešne, černice) alebo kompót (broskyne, jahody, čerešne, marhule, hrušky), olej na vymastenie plechu
Posýpka: 1 Hera, 2/3 hrnčeka práškového cukru, 2/3 hrnčeka hladkej múky, 2/3 hrnčeka kokosu

Ako na to:

Mlieko, vajcia, kryštálový cukor a škoricu spolu zmiešame a namáčame v tom chlieb na tousty (ako keby ste piekli chlieb vo vajíčku), ktorý poukladáme vo viacerých vrstvách (dvoch, troch) na olejom vymastený plech. Na chlieb poukladáme ovocie.
Posýpka: Z hery, práškového cukru, hladkej múky a kokosu urobíme posýpku (nie cesto, iba omrvinky), ktorú dáme na vrch koláča.
Koláč pečieme do ružova 30-40 min vo vyhriatej rúre, na 200-220 °C.

09.12.2008 | autor:

Podobné recepty