Jadranská jahňacina
600 g vykosteného jahňacieho mäsa (pliecko, stehno, krkovička), 1 kg čerstvých paradajok (sterilizované použite bez šťavy), 1 bobkový list, 1 strúčik prelisovaného cesnaku, 2 cibule, 350 g zemiakov, ¼ ČL škorice, PL mletých orechov, 4 PL červeného vína, 1 baklažán, 6 cukiet, 120 g hríbov, 4 PL kapár, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Mäso umyte, osušte a pokrájajte na väčšie kúsky. Nahrubo nasekajte paradajky, cibuľu, zemiaky, hríby, baklažán a cukety. Nakrájané mäso dajte do hlbšieho hrnca, pridajte hríby, bobkový list, cesnak, škoricu, orechy, korenie a soľ (Baklažán a cuketu nepridávajte). Prilejte vína a zamiešajte. Ak použijete čerstvé paradajky, dolejte asi 300 ml vody. Prikryte a v mierne predhriatej rúre pečte asi 15 min.
Skontrolujte množstvo výpeku, ak je málo, podlejte vodou. Ďalšiu hodinu pečte v rúre bez pokrievky a kontrolujte, či sú zemiaky ponorené do vody. Pridajte baklažán, cukety, kapary a pečte ešte 30 min. Z povrchu zberajte tuk a pred podávaním vyberte bobkový list.
Podávajte s cestovinami alebo ryžou ochutenou karí korením a zmiešanou so sterilizovaným hráškom.