Mozartova torta
3 balíčky piškót, nálev z kompótu višní, brandy
Krém: 1 l smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 150 g mäkkého tvarohu, 3 lyžice bieleho jogurtu, 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, kompótové višne
Ozdoba: 1/8 l šľahačky, 1 balíček stužovača šľahačky, kompótové višne
Poleva: 100g čokolády na varenie, 1/8 l smotany na šľahanie
Piškóty pokvapkáme troškou nálevu z kompótu a brandy.
Krém: Smotanu vyšľaháme so stužovačom. Tvaroh premiešame s jogurtom, potom ľahko primiešame šľahačku a trochu odkôstkovaných višní. Pridáme práškový cukor a vanilkový cukor.
Dezertnú formu vrstvíme piškótami a krémom. Horná vrstva končí piškótami. Necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním polejeme polevou a ozdobíme šľahačkou a višňami.
Poleva: Čokoládu zalejeme smotanou a za stáleho miešania privedieme do varu. Miešame až kým sa čokoláda neroztopí a poleva nezhustne (hneď ju použijeme).