Debrecínska roštenka
400 g hovädzej roštenky, 50 g šunky, 2 papriky, 2 paradajky, 100 čerstvých húb, 1 čili paprička, 1 cibuľa, 150 - 200 ml mäsového vývaru, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, olej alebo masť, 4 PL kyslej smotany, pažítka alebo petržlenová vňať
Ako na to:Roštenku nakrájajte na plátky, zľahka naklepte, okraje narežte, osoľte, okoreňte, poprášte múkou a opečte na rozohriatom oleji z oboch strán. Mäso vyberte a držte v teple.
Na masti speňte na drobno posekanú cibuľku, pridajte na rezance pokrájanú šunku, kúsky papriky a plátky čerstvých húb. Všetko opražte a podlejte vývarom.
Vložte späť mäso, pridajte olúpané pokrájané paradajky, posekanú chilli papričku a uduste do mäkka. Hotové roštenky na tanieri polejte kyslou smotanou a ozdobte pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.