Cestovinový šalát s kuracím mäsom
1 hlávku šalátu s pevným srdiečkom, 400 g cestovín – vretienok, 2 celé kuracie stehná, 2 mrkvy, 1 kocku zeleninového bujónu, 1 malú konzervu sterilizovanej kukurice, 3 PL olivového alebo kvalitného slnečnicového oleja na šaláty, 3 vajcia uvarené natvrdo, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, 3 reďkovky na ozdobu
Ako na to:V osolenej vode uvarte cestoviny, sceďte ich, prepláchnite studenou vodou a premiešajte s 1 PL oleja, aby sa nezlepili. Kuracie stehná a očistenú mrkvu prekrojenú po dĺžke vložte do vriacej vody s kockou bujónu. Vody by malo byť toľko, aby stehná a mrkva boli zaliate. Pridajte ešte trochu soli, korenia, prikryte a spolu na miernom plameni uvarte domäkka. Mrkvu vyberte skôr ako mäso, aby nebola veľmi mäkká a oboje nechajte vychladnúť.
Zo šalátu odstráňte vrchné poškodené listy, ostatné rozoberte a opláchnite. Najmenšie chrumkavé listy zo stredu, srdiečka, pokrájajte na malé rezančeky a primiešajte do cestoviny. Pridajte scedenú kukuricu, mrkvu a vajcia pokrájané nadrobno, vykostené mäso bez kože pokrájané tiež na rezančeky, ½ posekanej petržlenovej vňate, posoľte, okoreňte, premiešajte aj so zvyšným olejom a nechajte postáť. Misu vysteľte šalátovými listami, preložte na ne cestovinu s kuracím mäsom a navrchu ozdobte zvyškom vňate a kolieskami reďkovky.
TIP: Zvyšok vývaru môžete použiť na polievku.