Sviečková na tatranský spôsob
80 dkg zadného hovädzieho mäsa, 3 dkg slaniny, 3 PL masla, 1 veľká cibuľa, 10 dkg koreňovej zeleniny, 3 PL hladkej múky, 3 sterilizované uhorky, 1 PL horčice, ½ citróna, 0, 2 l smotany, divoké korenie, soľ
Ako na to:Valček hovädzieho mäsa opláchnite, prešpikujte slaninou a na kúsky nakrájanou očistenou zeleninou a zviažte kuchynskou niťou. Na masle opražte na kolieska nakrájanú cibuľu, pridajte divoké korenie a mäso v základe krátko opečte, osoľte, zalejte vodou a dajte do rúry pod pokrievkou piecť za občasného podlievania domäkka.
Mäkké mäso vyberte a šťavu zahustite múkou premiešanou v smotane. Varte a za stáleho miešania pridajte horčicu, nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu z citróna. Omáčku preceďte osoľte a pridajte zvyšnú zeleninu a nakrájané sterilizované uhorky. Nakrájajte na plátky a podávajte s knedľou.