Teľacie na smotane
600 g teľacieho stehna, 1 cibuľa, 200 g šampiňónov (môžu byť aj iné huby), 200 ml bieleho vína, 200 ml smotany, 1 PL hladkej múky, mleté biele korenie, soľ, olej
Ako na to:Umyté mäso pokrájajte na menšie kúsky, osoľte a prudko opečte na rozohriatom oleji. Opečené mäso dochuťte mletým bielym korením, chvíľu poduste, vyberte z panvice a odložte na predhriaty tanier.
Vo výpeku opražte nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájané šampiňóny. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Duste, kým sa tekutina neodparí, potom prilejte víno a ešte chvíľu poduste.
V smotane rozhabarkujte múku, vlejte ju do omáčky a za stáleho miešania povarte. Keď omáčka zhustne, odstavte ju a vložíme do nej udusené mäso. Podávajte s cestovinou alebo haluškami, ozdobené posekanou petržlenovou vňaťou.