Teľacie filé na pomarančoch
600 g teľacej sviečkovej, 4 malé cukiny, 2 mrkvy, 1 cibuľa, 1 stonkový zeler, šťava z 1 pomaranča, asi 5 PL olivového oleja, malý zväzok pažítky, mleté čierne korenie, soľ, , 4 papiere na pečenie
Ako na to:Cukiny, mrkvu a cibuľu nakrájajte na rezančeky, stonky zeleru na plátky. Pomarančovú šťavu osoľte a vidličkou ju prešľahajte s niekoľkými lyžicami olivového oleja.
Mäso nakrájajte na tenké plátky a prudko ich osmažte na panvici z olejom, asi 1 min. Z každej strany. Plátky mäsa položte na 4 namočené a vyžmýkané hárky papiera na pečenie, pridajte nakrájanú zeleninu, pažítku a korenie. Do každého balíčka pridajte lyžicu oleja s pomarančovou šťavou, pevne zaviažte a pečte v rúre 10 min. pri teplote 200 °C.