Tvarohová štóla
500 g hlad.múky, 180 g masla (izbovej teploty), 130 g kryš.cukru, 1 bal.prášku do pečiva, 10 g vanil.cukru, citrón.kôru (čerstvo nastrúhaná), 1 štipku soli, 250 g tvarohu, 3 cl rumu, 200 g lieskov.orechov (nasekané), 60 g hrozienok (namočených v rume), 100 g kandiz.ovocia (pomaranč.,citrón.kôra alebo čerešne), 50 g ananásu (na malé kúsky posekané)
Na potretie: rozpustené maslo
Na posypanie: práškový cukor
Múku s maslom zmiešame. Postupne pridávame ostatné suroviny a potom všetko vymiesime do jedného cesta. Dáme do formy pre štólu a pri teplote 155-165 C pečieme 40 až 45 min pod dohľadom.
Ešte teplú štólu potrieme rozpusteným maslom a dobre posypeme práškovým cukrom. Vychladnutú zabalíme do potravinárskej fólie (takto predídeme vyschnutiu a aj arómu si dlho uchová).