Teľacie rezne v paradajkovej omáčke
4 veľké teľacie rezne s kosťou, hladká múka, 6 PL oleja, 1 cibuľa, ¼ l bieleho vína, ¼ l mäsového vývaru, 2 PL paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Rezne opláchnite pod studenou vodou, osušte a kraje niekoľkokrát narežte. Na panvici zohrejte olej. Mäso z oboch strán osoľte, poprášte múkou, dajte na panvicu spolu s ošúpanou a nakrájanou cibuľou. Mäso z oboch strán opekajte, kým nedosiahne farbu (asi 20 min.). Podlejte trochou vína a nechajte prevrieť. Vývar, ktorý ste pripravili podľa návodu na obale, premiešajte s paradajkovým pretlakom, nalejte na mäso, dochuťte soľou, korením a varte, kým omáčka nezhustne. Mäso duste aspoň hodinu, z času na čas obráťte a podlejte vínom. Podávajte s varenými zemiakmi.