2 v 1 Jemnosť a elegancia
1 PL medu, 3 celé orechy, 1 ČL škoricového cukru, 1 jogurt (120 g - napr. jahodový)
Ozdobenie: podľa vlastnej fantázie, napr. šľahačku a granko
Ošúpané jablká bez jadierok pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, v ktorom ich budeme variť. Pridáme víno, med, trochu povaríme, pridáme škoricový cukor a orechy. Ešte trochu na slabom plameni povaríme, aby víno nabralo chuť prísad a opačne.
Po približne 10 minútach odstavíme a scedíme varené víno do pohára. Zvyšnú tuhú časť (jablká s orechmi) necháme odstáť, až kým nie zmes vlažná.
Následne pridáme jogurt, zamiešame, vlejeme do pohára, ozdobíme šľahačkou a grankom a môžeme podávať.