Vaječné venčeky
350 ml vody, 250 g hl.múky, 320 g vajec, 125 g oleja, štipku soli, prášk.cukor na posypanie
Náplň: 500 ml mlieka, 1 vanilku, 2 Zlaté klasy, 300 g kryšt.cukru, 300 g masla
Vodu, olej, soľ dáme zovrieť. Keď vrie prisypeme múku a miešame hmotu dovtedy, pokiaľ sa hmota neoddeľuje od stien nádoby. Hmotu necháme vychladnúť a do studenej hmoty zamiešame vajcia.
Hmotou naplníme cukrárenské vrecko a striekame venčeky na namastený plech. Pred pečením pofrkáme vodou a pečieme pri 220 C, do zlatohnedej farby. Upečené prekrojíme a plníme krémom.
Náplň: Z mlieka, vanilky, kryšt.cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutéj hmoty zamiešame maslo a plníme venčeky. Povrch posypeme prášk.cukrom alebo pofŕkame čokoládou.