Pánska chrenová omáčka (pikantná)
Potrebujeme:
05 dkg surového nastrúhaného chrenu, 2 lyžice masla, 2 lyžice múky, 0,5 l smotany na varenie, cca 1 dcl teplej vody, 1 lyžičku soli
Ako na to:Najprv surový chren očistíme a nastrúhame (rozmixujeme) nie veľmi najemno. Zápražku z masla a múky necháme opražiť do zlatova. Pridáme soľ.
Zalejeme ju vodou a vymiešame spolu so smotanou. Keď je biela bešamelová omáčka 3-5 min povarená, odstavíme ju zo zdroja tepla. Zamiešame chren.
Vzniknutú hustú omáčku v žiadnom prípade nevaríme (chren môže zhorknúť).
Podávame cca 2-3 lyžice na plátok hovädzieho mäsa s knedľou.
15.01.2009 | autor: Peťuša