Medové rezy
Suroviny na cesto: 4 PL medu, 2 PLl škorice, 2 ML sódy bicarbony, 14 dkg palmarínu, 2 vajcia, 8 Pl mlieka, 40 dkg prášk.cukru, 1 kg hl.múky
Suroviny na náplň: 6 dcl mlieka, 1 vanilku, 40 dkg kryšt.cukru, 2 žĺtka, 4 Pl hl.múky, 500 g masla, 1 pikantný džem
Všetky suroviny na cesto, okrem múky, dáme do vandlíka a miešame 10 minút nad vodným kúpeľom. Po 10 minútach odstavíme z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty zamiesime 90 dkg hladkej múky.
Hladké a nelepivé cesto rozdelíme na 4 bochníky, ktoré každý jeden vyvaľkáme na opakom vymastenom plechu. Pečieme pri 200-220 C, do zlatohnedej farby.
Všetky suroviny na náplň okrem masla a džemu dáme do vandlíka a nad vodným kúpeľom uvaríme múčny krém, ktorí necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty zašľaháme maslo. S vyšľahaným krémom plníme pláty.
Stredný plát potrieme džemom. Ak máme rezy naplnené tak ich zaťažíme a na druhý deň ich potiahneme čokoládou. Povrch môžeme zdobiť aj krémom alebo posypať čokoládovou ryžou.