Marlenka
Na cesto: 1 kg hl.múky, 2 vajcia, 2 Pl medu, 2 Čl sódy bicarbony, 200 g kryšt.cukru, 100 g margarínu
Náplň: 500 g Salka, 500 g masla, 50g orechov opražených a nahrubo posekaných
Margarín s cukrom, vajciami a medom dobre vyšľaháme. Postavíme na vodný kúpeľ a zohrejeme. Pridáme sódu bicarbónu a toľko múky, aby bolo cesto nie príliš husté.
Rozdelíme na 5 dielov. Vyvaľkáme a upečieme pri 220 C.
Náplň: Maslo vyšľaháme so salkom na hladkú hmotu. Plníme pláty. Jeden plát namrvíme v miske a zmiešame s opraženými orechmi a nanesieme na posledný plát, ktorý je natretý krémom.
Odložíme do chladnej miestnosti na jeden deň. Potom nakrájame a podávame.
Tip: Ak budete Salko variť v konzerve vo vode 2 hodiny, môžete si z neho spraviť karamel.