Okúň nilský na paprike

Potrebujeme:

1 kg okúňa nilského, papriku, soľ, chili podľa chuti, limetku
Omáčka: kyslú smotanu, tvrdý syr, bazalku, maslo, olej

Ako na to:

Filetu z ryby umyjeme a naporcujeme na 3 cm kúsky. Pokvapkáme limetkou a z papriky, soli, chili a oleja spravíme marinádu, ktorú necháme odstáť cca 3 hod.
Zatiaľ si pripravíme omáčku. Tvrdý syr nastrúhame najemno, rozpálime olej, pridáme maslo a do zmesi pridáme syr a necháme ho rozpustiť. Potom pridáme smotanu a miešame. Dochutíme soľou, bazalkou, pridáme 5 kvapiek limetky a necháme povariť.
Mäso vyberieme z chladničky a opečieme na rozpálenom ohni cca 2 minúty z každej strany. Podávame s americkými zemiakmi.

26.01.2009 | autor:

Podobné recepty