Tofu po čínsky s karí
200 g bieleho syra TOFU, strúčik cesnaku, hrsť miešanej bielej a červenej kapusty narezanej na slížiky, 1 mrkvu, 4-5 čerstvých šampiňónov, kúsok póru, 2-3 lyžice mrazenej kukurice, solamyl, kari korenie, soľ, sójovú omáčka
Ako na to:Syr tofu narežeme na slížiky, polejeme sójovou omáčkou a necháme cca hodinu odstáť v chladničke. Na oleji krátko opečieme nakrájaný strúčik cesnaku, pridáme syr Tofu a chvíľku podusíme.
Mrkvu očistíme škrabkou na zemiaky, narežeme na úhľadné plátky. Šampiňóny nakrájame na štvrťky a pór na krúžky. Všetku zeleninu vrátane kukurice a kapusty vložíme do panvice k syru a ešte chvíľku podusíme. Zelenina však musí zostať chrumkavá. Nakoniec pridáme trošku karí korenia, soľ a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode.
Podávame s ryžou alebo opekanými ryžovými rezancami a s kapustovým šalátom.