Opečené teľacie guľky s omáčkou
200 g mletého teľacieho mäsa, 1 vajce, mleté čierne korenie , nasekaná petržlenová, vňať, majoránka, preosiata strúhanka, olej, paradajková omáčka, cestoviny, syr feta, soľ
Ako na to:Mleté mäso ochuťte soľou, mletým čiernym korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a majoránkou. Pridajte vajce, trochu preosiatej strúhanky a spolu zmiešajte. Mäsovú zmes nechajte odstáť asi 20 min.
Formujte z nej menšie guľky a dajte ich variť do osolenej vody na miernom ohni. Vyberte ich a nechajte odkvapkať. Potom ich opečte v panvici na oleji do zlatohneda. Podávajte s uvarenými cestovinami, prelejte ich paradajkovou omáčkou a posypte kúskami syra feta.