Hovädzí karbonátok
80 dkg zadného hovädzieho mäsa, 2 párky, 5 PL oleja, 2 PL masla, 2 cibule, 2 PL hladkej múky, 0, 1 l plzeňského piva, 1 ČL sladkej mletej papriky, bobkový list, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Z opláchnutého valčeka hovädzieho mäsa nakrájajte plátky, mierne ich naklepte, osoľte a okoreňte. Na tuku speňte 1 cibuľu, pridajte plátky masa a z oboch strán opražte, mierne podlejte vodou, vložte do rúry a duste domäkka za občasného podlievania.
Keď je mäso mäkké, výpek zaprášte hladkou múkou, po zapražení podlejte vodou alebo vývarom a pridajte pivo, bobkový list, premiešajte a šťavu dobre prevarte. Pred podávaním mäso vyberte a šťavu dobre prevarte. Pred podávaním vyberte zo šťavy bobkový list. Pri podávaní mäso ozdobte na masle opečeným a nakrojeným párkom a podusenou druhou cibuľou nakrájanou na kolieska. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša.