Spaghetti alla Puttanesca

Potrebujeme:

pre 4 osoby
500 g cestovín spaghetti, 60 g čiernych olív, hrsť kapár, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, 4-5 sardeliek, 400 g lúpaných paradajok, soľ, olej

Ako na to:

Nasekáme kapary a olivy. Vo veľkej hlbšej panvici necháme na olivovom oleji jemne opražiť cesnak, potom ho vybiereme a necháme olej trocha vychladnúť.
Pridáme sardelky a na miernom plameni ich vidličkou jemne stláčame, kým sa nerozpustia. Pridáme kapary, olivy a lúpané paradajky. Na miernom plameni varíme asi 15 minút.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode „al dente“, scedíme, na panvici zmiešame s hotovou omáčkou a podávame posypané petržlenovou vňatou.

11.02.2009

Podobné recepty