Baraní guláš

Potrebujeme:

½ kg predného baranieho mäsa, olej, 2 cibule, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL mletej červenej papriky, kúsok feferónky, ¼ kg koreňovej zeleniny a kelu, 1 strúčik cesnaku, 200 g zemiakov, 1 červenú papriku, ¼ l zeleninového bujónu, mleté čierne korenie, majoránka

Ako na to:

Mäso umyte, odblaňte, zbavte tuku a nakrájajte na kocky. Na oleji pod pokrievkou asi 10 min. restujte nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridajte pretlak a mäso, zmes posoľte, okoreňte a prikrytú ju duste vo vlastnej šťave. Počas dusenia občas premiešajte a podľa potreby podlejte horúcim bujónom. Asi po 40 min. dusenia pridajte očistenú, nakrájanú koreňovú zeleninu, na kocky nakrájaný kel a zemiaky, pretlačený cesnak, papriku nakrájanú na rezance, majoránku, podlejte zvyšným bujónom a uduste domäkka.

26.02.2007

Podobné recepty