Lasagne po Boloňsky

Potrebujeme:

5-6 porcií
250 g lasagní, 1 kg paradajkovej omáčky s mletým mäsom, 2 poháre sladkej smotany, 100 g mozzarelly alebo tvrdého syra, 50,g masla, 50,g syra parmezán

Ako na to:

Lasagne varíme v osolenej vode. Do vriacej vody vkladáme jednotlivé plátky tak, aby plávali a voda neprestala vrieť. Opatrne ich premiešame. Po 7-8 minútach plátky ochladíme studenou vodou a zlejeme.
Zapekaciu misu vytrieme maslom a nalejeme do nej pohár smotany. Na dno misy uložíme vrstvu lasagní a na ne dáme vrstvu paradajkovej omáčky a pár kúskov mozzarelly. Takto uložíme 4-5 vrstiev a na vrch nalejeme zvyšok smotany a trocha paradajkovej omáčky.
Posypeme parmezánom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút.

22.02.2009

Podobné recepty