Teľacie rezance s kalerábom
600 g teľacieho pliecka, 1 ČL soli, 1 PL škrobovej múčky, olej, 150 g kalerábu, 1 červená paprika, 2 strúčiky cesnaku, , Zálievka:, 2 PL suchého bieleho vína, 2 PL sójovej omáčky, chilli korenie, 1 PL strúhaného zázvoru, 1 ČL cukru, 100 ml zeleninového bujónu
Ako na to:Mäso umyte, osušte a nakrájajte na hrubšie rezance. Škrobovú múčku rozmiešajte so soľou v malom množstve studenej vody, pridajte mäso, premiešajte a odložte na chladné miesto asi na 1 hod.
Na rozohriatom oleji opražte kaleráb nakrájaný na kocky, papriku nakrájanú na rezance, pridajte mäso, pretlačený cesnak, zalejte zálievkou a pri miernej teplote za častého miešania uduste domäkka. Teľacie rezance podávajte na pórových plackách.
Zálievka: Rozšľahajte spolu víno, sójovú omáčku, chilli korenie, zázvor, cukor a bujón.