Francúzsky hruškový koláč

Potrebujeme:

1 zaváranú fľašu 0,7 l hrušiek (môže byť aj ananás, broskyne, marhule), 150 g polohrubej múky, 125 g kryštálového cukru, 150 g masla, 1 vanilínový cukor, 1 prášok do pečiva, 3 vajcia, 20 kociek kryštálového cukru na karamel alebo hotový karamel

Ako na to:

Múku, cukor, vanilkový cukor a kypriaci prášok do pečiva zmiešame, pridáme 3 rozšľahané vajcia a roztopené maslo a všetko ešte raz dôkladne premiešame.
Počas tohoto si pripravíme v tortovej forme karamel. Ak máme hotový, vylejeme na dno tortovej formy.
Na takto pripravený karamel poukladáme hrušky alebo iné ovocie a na to vylejeme pripravené cesto. Pečieme v rúre 25-30 min na thermostate 6, alebo pri 200 stupňoch.
Po upečení ešte teplý koláč preklopíme, aby sme mali na vrchu karamel a polejeme šťavou z hrušiek alebo iného ovocia.

25.02.2009 | autor:

Podobné recepty