Segedín
bravčové mäso, kyslú kapustu, kyslú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, 1-2 bobkové listy, červenú papriku, vodu, cibuľku, olej, múku
Ako na to:Na oleji do ružova opražíme cibuľku, pridáme mäso a silno opražíme. Keď je mäso poloupečené, stíšime plameň na najmenší a pridáme soľ, červenú papriku, bobkový list a štipku čierneho korenia.
Necháme 15 minút na strednom plameni udusiť skoro do mäkka, a potom pridáme kapustu a necháme ešte 20 minút dusiť. Keď je kapusta mäkká, v pohári zmiešame 1,5 dcl vody, 2 PL polohrubej múky a štipku červenej papriky. Zlejeme to do hrnca ku kapuste a varíme ešte 5 minút (namiesto vody môžeme dať aj mlieko, bude to chutnejšie).