Žobrácke karbonátky

Potrebujeme:

4 porcie
500 g mletého mäsa (bravčové+hovädzie), 250 g zemiakov, 3 vajcia, 2 lyžice mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, asi lyžicu horčice, lyžičku sójovej omáčky, mleté čierne korenie, štipku sušeného majoránu, lyžicu posekaných byliniek (vňať jarnej cibuľky, petržlenu, pažítku), olej na praženie, soľ, 2 jarné cibuľky (biele časti) na ozdobu

Ako na to:

Najskôr ošúpte zemiaky, dobre ich opláchnite a najemno postrúhajte. Zmiešajte ich s mletým mäsom. Pridajte mlieko rozmiešané s vajíčkami a hladkou múkou. Ochuťte prelisovaným cesnakom, podľa chuti horčicou, sójovou omáčkou, soľou, čiernym korením a majoránom. Nakoniec pridajte najemno posekané bylinky.
Zmes dôkladne premiešajte a vytvarujte z nej malé placky. Na panvici rozohrejte olej a placky z každej strany opekajte asi 3 min. Vyberajte ich na papierový obrúsok, ktorý odsaje prebytočný tuk.
Hotové karbonátky posypte kolieskami cibuliek a podávajte s hriankami natretými cesnakom a s čerstvou alebo dusenou zeleninou.

20.03.2009

Podobné recepty