Zapekaná kapusta s mäsom
4 porcie
80 g ryže, 500 g mletého mäsa z bravčového pliecka, 2 lyžičky korenia čubrica, väčšiu cibuľu, 500 g kyslej kapusty, 300 g sterilizovaných paradajok, 200 ml kyslej smotany, bylinky na ozdobu
Ryžu prepláchnite vodou a uvarte. Potom ju na site ochlaďte pod studenou vodou a nechajte odkvapkať. Zmiešajte ju s mäsom, pridajte čubricu a zo zmesi vytvarujte malé šišky.
Ošúpanú cibuľu pokrájajte na kolieska. Na dno pekáča dajte polovicu odkvapkanej kapusty a poukladajte na ňu mäsové šišky. Posypte ich cibuľou a prikryte druhou časťou kapusty. Poslednú vrstvu vytvorte z odkvapkaných paradajok (bez šupky).
Pekáč dajte do rúry vyhriatej na 180 C a pečte asi 45 min. Povrch natrite smotanou a ešte 12 min zapekajte.