Roláda plnená zeleninou
8 porcií
1 kg mletého mäsa, 2 lyžice vegety, 250 ml šľahačkovej smotany
Plnka: 50 g anglickej slaniny, 100 g šunky alebo salámy, 4 šampiňóny, cibuľu, 2 lyžice masla, 300 g mrazenej zeleniny (hrášok, mrkva, kukurica), soľ, mleté čierne korenie, 4 vajcia
Mäso dôkladne premiešajte s vegetou a so smotanou. Dajte ho aspoň na 2 hodiny do chladu odležať.
Slaninu a 75 g šunky pokrájajte na rezančeky, očistené šampiňóny na plátky a cibuľu nadrobno. Slaninu opražte na lyžici masla, pridajte cibuľu, šunku a šampiňóny a všetko chvíľu opražte.
Potom vsypte zeleninovú zmes, osoľte ju a okoreňte. Vajcia rozšľahajte, pridajte k zelenine a za stáleho miešania nechajte zmes zhustnúť.
Mleté mäso rozotrite na papier na pečenie asi na hrúbku 1 cm. Rozložte naň zvyšné plátky šunky, plnku a urobte roládu. Konce pritlačte, aby plnka nevypadávala.
Roládu vložte do maslom natretého pekáča a dajte do rúry vyhriatej na 180 C. Pečte približne 30 min., potom teplotu zvýšte a krátko dopečte do zlatista.