Varšavské zrazy

Potrebujeme:

4 plátky hovädzieho (alebo teľacieho mäsa) zo stehna, 2 lyžice oleja, 50 g cibule, 1 lyžičku masla, hladkú múku, 3 lyžice strúhanky, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Nadrobno nakrájanú cibuľu zmiešame so strúhankou, korením a soľou. Touto zmesou natrieme pripravené rezne. Potom rezne zvinieme do závitkov, osolíme, zopneme ihlicou a obalíme v hladkej múke.
Závitky sprudka opečieme, podlejeme vodou a dusíme na miernom plameni do mäkka (krátko pred koncom dusenia zahustíme šťavu maslom, zmiešaným s lyžicou múky).
Podávame s krúpovou alebo pohánkovou kašou, zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

12.03.2009

Podobné recepty