Domáca tlačenka
500 g bravčového mäsa z hlavy bez kostí, 1 bravčový jazyk, 1 bravčové srdce, 250 g odrezkov bravčového mäsa, 200 g bravčovej kože, cesnak, mleté čierne korenie, majorán, 1 bravčový žalúdok, soľ
Ako na to:Bravčovú hlavu, jazyk, srdce odrezky a kožu uvaríme a pokrájame na väčšie kúsky. Pridáme potrebné množstvo vývaru, rozotretý cesnak, mleté čierne korenie, majorán a podľa chuti osolíme.
Všetko dobre premiešame a touto zmesou naplníme pripravený žalúdok alebo mikroténové vrecúško. Po naplnení dobre zviažeme špagátom.
Takto pripravenú tlačenku pomaly varíme asi 2-3 hodiny na slabom ohni. Uvarenú tlačenku zaťažíme doštičkou a necháme vychladnúť.