Bravčový guláš s uhorkou
500 g bravčového mäsa z pliecka, soľ, mleté čierne korenie, 2 ČL karí korenia, ocot, 200 g cibule, 200 g šalátovej uhorky, 100 g zeleru, 1 dcl oleja, polievkové tekuté korenie, 2 dcl sladkej smotany, 1 PL hladkej múky
Ako na to:Mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom, pridáme pokrájanú cibuľu, zeler a zalejeme olejom. Premiešame a dáme odležať do chladničky (najlepšie na noc).
Potom mäso prudko opražíme zo všetkých strán, mierne podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme takmer domäkka. Nakoniec pridáme pokrájanú uhorku, polievkové tekuté korenie, sladkú smotanu, v ktorej sme vopred rozmiešali hladkú múku a necháme prejsť varom. Podávame s chlebom a ryžou s kari korením a čerstvým šalátom.