Zabíjačkový guláš
300 g krkovičky alebo chudého bôčika, 200 g mäsa z podbradku, polovicu srdca, ľadvinku, 40 g masti, 2 cibule, mletú sladkú papriku, soľ, mleté čierne korenie, rascu, vývar, 1 PL hladkej múky, mozoček a 2 strúčiky cesnaku
Ako na to:Očistené mäso, srdce a ľadvinku nakrájame na menšie kocky. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú zmes a za stáleho miešania opečieme.
Pridáme korenie a rascu podlejeme vývarom a dusíme takmer domäkka. Necháme vydusiť na tuk, zaprášime múkou, opražíme, pridáme odblanený, na kúsky nakrájaný mozoček, podusíme, podlejeme a pomaly dodusíme.
Nakoniec ochutíme prelisovaným cesnakom so soľou a necháme prejsť varom. Podávame so slaným rožkom a so sladkokyslými uhorkami.