Pirohy plnené cukinou a píniovými orieškami
700 g hladkej múky, 4 vajcia, soľ, biele korenie, 0,4 dcl olivového oleja, 800 g cukiny, 2 cibule, 100 g píniových orieškov, 2 strúčiky cesnaku, 4 konzervy lúpaných paradajok, strúhaný parmezán
Ako na to:Na oleji opražíme cibuľu s nasekanými píniovými orieškami, cesnakom, so soľou a s nastrúhanou cukinou. Necháme vychladnúť. Múku zmiešame s vajcami, so štipkou soli, s olivovým olejom a bielym korením. Vypracujeme cesto, ktoré rozváľkame a vykrajujeme z neho kolieska.
Na každé dáme cukinovú plnku, zlepíme a varíme vo vriacej osolenej vode. Medzitým dáme na olej nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, pridáme olúpané paradajky aj so šťavou, osolíme, pridáme bylinky a zredukujeme.
Pirohy podávame s paradajkovou omáčkou a nastrúhaným parmezánom.