Šťuka na bylinkách so šalátom
4 filety zo šťuky, čerstvé bylinky, maslo, soľ, 600 g šalátových zemiakov, 2 cibule, 1 väčšiu mrkvu, 50 g hrášku, 4 kyslé uhorky, biele korenie, soľ, 2 žĺtka, slnečnicový olej
Ako na to:Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Uvaríme očistenú mrkvu a hrášok. Nakrájané zemiaky, cibuľu, uhorky, mrkvu, hrášok zmiešame, ochutíme bielym korením a osolíme.
Žĺtka dáme do mixéra a po kvapkách prilievame olej, až kým nemáme hustú majonézu, ktorú nalejeme na pripravený šalát. Na dve hodiny ho uložíme do chladničky.
Filety zo šťuky osolíme, posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a pečieme na rozpálenom oleji zmiešanom s maslom z každej strany 5 min.