Teľacie s cesnakom a paradajkami
½ kg teľacieho mäsa zo stehna, 100 g šunky, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 4 paradajky, 1 strúčik cesnaku, 1 dl bieleho vína, hladká múka, citrónová šťava, olej, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Mäso umyte, osušte, nakrájajte na rezne. Mierne naklepte, osoľte a obaľte v hladkej múke. Rezne opečte na rozohriatom oleji z oboch strán a vyberte. Vo výpeku opražte na kocky nakrájanú slaninu, pridajte cibuľu, paradajky, pretlačený cesnak , mleté čierne korenie a prikryté chvíľu duste. Potom pridajte opečené mäso, podlejte vínom a prikryté ho uduste domäkka. Počas dusenia mäso obracajte a podlievajte. Nakoniec dochuťte citrónovou šťavou. Šunku nakrájajte na drobné kocky, pridajte k mäsu a krátko povarte. Podávajte s cestovinami.