Vianočná kapustnica
½ kg mäsa z bravč.kolena, dve dobre vyúdené klobásy, 500 g kyslej kapusty, 4 menšie zemiaky, 2 cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 4 lyžice sušených hríbov, soľ, 3 lyžičky mletej červenej papriky, bobkový list, čierne korenie, olej
Ako na to:Bravčové koleno a klobásu uvaríme vo vode domäkka. V druhom hrnci na oelji orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, posypeme mletou červenou paprikou a zalejeme vývarom z kolena a klobásy.
Pridáme nadrobno nakrájané očistené zemiaky, povaríme, potom prisypeme pokrájanú kyslú kapustu, hríby, ktoré sme predtým na desať minút namočili do studenej vody, bobkový list, čierne korenie a mierne osolíme. Uvaríme a nakoniec pridáme nakrájané mäso a klobásu.