Hruška v škoricovo-višňovom jazierku
4 čerstvé hrušky, 400 g višní, 300 g cukru, celú škoricu, klinčeky, 20 g vanil.cukru, ½ l červeného vína, 80 ml citrónovej šťavy, 20 g maizeny, 200 g citrónového sorbetu
Ako na to:Ošúpané hrušky zbavené jadrovníka varíme v červenom víne, do ktorého sme pridali cukor, klinčeky a škoricu. Keď sú hrušky polomäkké, vyberieme ich a necháme vychladnúť.
Z vína vyberieme škoricu, klinčeky, dochutíme vanilkou a citrónovou šťavou. Pridáme vykôstkované višne, krátko necháme prevrieť a zahustíme maizenou.
Na tanier dávame najprv vychladnuté višňové jazierko, do ktorého postavíme hrušku, citrónový sorbet, zdobíme čerstvou medovkou a stebielkom vanilky.