Paradajkovo-baklažánová terinka
1 kg paradajok, 200 g baklažánu, 20 g želatíny, olivový olej, soľ, grilovacie korenie, 80 g mozarelly – guľôčky, 10 g bazalkového pesta, 10 g čerstvej bazalky
Ako na to:Baklažán nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a grilujeme na rozohriatom grile na olivovom oleji.
Formu (terinku) vyložíme potravinovou fóliou, želatínu rozpustíme v malom množstve teplej vody a namáčame do nej plátky baklažánu, ktorými vykladáme terinku.
Paradajky blanšírujeme vo vriacej osolenej vode, ošúpeme, zbavíme jadier a ochutené zmiešame so zvyškom želatíny. Plníme do terinky a dáme dobre vychladiť.
Stuhnutú masu vyberieme z terinky, nakrájame na plátky a ukladáme na tanier. Zdobíme malými guľôčkami mozarelly, bazalkovým pestom a čerstvým lístkom bazalky.