Chrumkavé krídla so sójovou omáčkou
2 porcie
8 väčších kuracích krídel, grilovacie korenie, 200 ml oleja, 3 jarné cibuľky
Dressing: 50 ml sójovej omáčky, 800 ml vody, 3 lyžice cukru, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu škrobovej múčky, 2 strúčiky cesnaku
Umyté a očistené krídla nakrojíme, konce poodkrajujeme, posypeme grilovacím korením, potrieme olejom a na hodinu odložíme do chladu.
Do hlbšieho hrnca dáme zvyšok loja a krídla v ňom z oboch strán prudko vypražíme dozlatista. Vyberieme a dáme odkvapkať na papierový obrúsok.
Dressing: Do vody dáme cukor, soľ, škrobovú múčku, pretlačený cesnak, sójovú omáčku a prevaríme.
Hotové kuracie krídla posypeme nadrobno pokrájanou cibuľkou a polejeme sójovým dressingom.
Tip: Krídelká je možné pripravovať aj vo fritéze.