Kokosovo-jablková štrúdla
250 g hladkej múky, 150 g ruku, 1 vajce, 150 ml mlieka, štipku soli, múku na posypanie dosky, olej na potretie
Plnka: 200 g kokosu, 450 g strúhaných jabĺk, 100 g hrozienok, 100 g cukru, 50 g strúhanky
Múku, tuk, vajce, mlieko a štipku soli spolu zmiešame. Vypracujeme cesto, ktoré rozváľkame na pomúčenej doske.
Cesto posypeme strúhankou, polovicou cukru a polovicou kokosu. Na kokos naukladáme postrúhané jablká, ktoré posypeme zvyškom cukru, kokosu a hrozienkami.
Štrúdľu stočíme, preložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme vo vyhriatej rúre dohneda. Necháme vychladnúť, pokrájame a posypeme práškovým cukrom.