Granatiersky pochod

Potrebujeme:

balík ľubovoľných cestovín (fliačky, mušličky, mašličky..), 7 stredne veľkých zemiakov, 2 veľké cibule, olej, soľ, strúhaný syr, oravskú slaninku, mletú červenú papriku

Ako na to:

Do vriacej osolenej vody vsypeme cestoviny, pridáme kvapku oleja a varíme na miernom ohni al dente.
Medzitým očistíme zemiaky s dáme ich variť. Zlejeme cestoviny a jemne polejeme olejom. Vložíme do nádoby.
Cibuľu nakrájame, opražíme na oleji do sklovita, pridáme mletú červenú papriku asi 2 ČL a odstavíme z ohňa. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme k nim cibuľu, osolíme, pridáme trošku oleja a poriadne rozmixujeme.
Hotovú zemiakovú zmes zmiešame s cestovinami, posypeme strúhaným syrom, opečenou slaninkou a podávame s kyslou uhorkou alebo kapustovým šalátom.

30.03.2009 | autor:

Podobné recepty