Biftek po židovsky
80 dkg hovädzie sviečkovej, 6 dkg slaniny, 15 dkg kečupu, 1 pohár vína, 20 dkg šampiňónov, 6 PL oleja, 2 PL masla, 3 paradajky, 2 bobkové listy, 1 PL hladkej múky, jalovec, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Z odblanenej očistenej sviečkovej nakrájajte bifteky, mierne ich naklepte, prešpikujte slaninou, osoľte, okoreňte, posypte drveným jalovcom, pokvapkajte červeným vínom a nechajte v chlade odležať.
Pred tepelnou úpravou posypte bifteky, z jednej strany múkou a opekajte ich na oleji 4-5 min. z každej strany. Hotové bifteky vyberte z panvice, do výpeku pridajte na plátky nakrájané očistené šampiňóny, bobkové listy a kečup. Mierne zalejte vodou a zjemnite maslom. Pri podávaní položte na bifteky polovice olúpaných paradajok a prelejte pripravenou šťavou. Podávajte s pečenými zemiakmi alebo hranolkami.