Božie milosti
Na prvé cesto: 500 g hladkej múky, 2 žĺtka, soľ, 100 ml mlieka,
pol fľaše piva
Na druhé cesto: polovica Hery, 200 g hladkej múky, olej na vyprážanie, práškový a vanilínový cukor na posypanie
Z prísad vypracujeme dva druhy cesta. Prvé cesto rozvaľkáme na tenký plát. Naň rozvaľkáme druhé cesto. Vznikne nám jeden dvojvrstvový plát. Preložíme ho trikrát na polovicu a necháme 30 minút odstáť.
Odležané cesto opäť rozvaľkáme na 5 mm hrubý plát, opäť ho trikrát preložíme na polovicu a necháme 30 minút odstáť. Rovnaký postup zopakujeme ešte raz.
Z plátu potom ozubeným kolieskom povykrajujeme obdĺžniky, ktoré v strede narežeme a opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Teplé Božie milosti posypeme hrubou vrstvou zmiešaného práškového a vanilínového cukru.