Veľkonočné jahňacie medailónky
1 kg jahňacieho mäsa, 100 g oleja, 30 g cesnaku, 200 g čerstvých šampiňónov, 80 ml bieleho vína, 150 g zelenej papriky, 100 g cibule, 50 g masla, bylinky bazalka a tymián, hladkú múku, soľ, provensálske bylinky
Ako na to:Mäso pokrájame na medailónky, jemne naklepeme, osolíme, potrieme rozotreným cesnakom, poukladáme na seba do misky a prelejeme olejom. Dáme odležať do chladu min.na 2 hod, najlepšie na 24 hod.
Potom mäso obalíme v hladkej múke, prudko orestujeme na rozpálenom oleji a vyberieme.
Vo výpeku orestujeme hrubšie rezance papriky, kolieska cibule, plátky cesnaku a plátky šampiňónov. Vrátime mäso, podlejeme bielym vínom, ochutíme bylinkami bazalka a tymián a dusíme do mäkka. Počas dusenia môžeme podlievať horúcou vodou, príp. vývarom z kocky bujónu.
Na záver dochutíme provensálskymi bylinkami a zjemníme maslom. Ako prílohu podávame pečené zemiaky alebo zemiakové krokety.