Veľkonočná polievka so žihľavovou omeletou

Potrebujeme:

3 surové vajcia, 3 natvrdo uvarené vajcia, 1 lyžicu olivového oleja, ½ l mlieka, hladkú múku podľa potreby, 1 prášok do pečiva, 1 cibuľu, strúčik cesnaku, 3 lyžice sparenej mladej žihľavy, 1 lyžicu posekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ a korenie podľa chuti, 1 vrecúško rezancovej polievky so zeleninou

Ako na to:

Surové vajíčka, prášok do pečiva, mlieko, soľ, korenie, nadrobno posekaný cesnak, žihľavu, cibuľu a petržlenovú vňať zmiešame s múkou tak, aby vznikla medovo hustá hmota. Zmes nalejeme na olejom vymastenú panvicu a opečieme z oboch strán dozlata. Vyberieme, necháme vychladnúť a pokrájame na štvorčeky.
Rezancovú polievku uvaríme podľa návodu a nalejeme do tanierov. Pokrájanú omeletu poukladáme spolu s pokrájanými natvrdo uvarenými vajíčkami na tanier.

05.04.2009

Podobné recepty