Zapečené bylinkové vajíčka

Potrebujeme:

8 porcií
8 na tvrdo uvarených vajec, 1 stredne veľkú bielu cibuľu, 2 PL petržlenovej vňate, estragón a čerstvú bazalku posekané na drobno, 1–2 PL horčice, 80 g smotany, soľ, mleté korenie, 8 PL masla, 1–2 ČL citrónovej šťavy, nepokrájané bylinky na zdobenie

Ako na to:

Rozpáľte rúru na 200 °C. Vajíčka ošúpte a po dĺžke prekrojte na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberte žĺtka, aby sa bielka neporušili.
Žĺtka dajte do misky, pridajte ošúpanú a na drobno pokrájanú cibuľu, polovicu pokrájaných byliniek, horčicu, syr, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešajte. Touto zmesou naplňte bielka. Poukladajte ich do zapekacej misy.
Maslo v menšej nádobe pomaly rozpustite na slabom plameni a vmiešajte doň druhú polovicu pokrájaných byliniek a citrónovú šťavu.
Na každú polovicu vajíčka dajte za lyžičku tejto zmesi. Zapekajte pri 200 °C približne 10 minút. Zapečené vajíčka servírujte teplé a ozdobené čerstvými bylinkami. Môžete k nim podávať čerstvo opečené hrianky alebo celozrnný tmavý chlieb.

05.04.2009

Podobné recepty