Zemiakové lístkové pagáčiky

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky, 20 g kvasníc, 1 dcl vlažného mlieka, 1 kocka cukru, 1 ČL soli, 1 dcl oleja, 3-4 uvarené a vychladnuté zemiaky, 1 Hera

Ako na to:

Z materiálu vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom rozvaľkáme na pomúčenej doske a nastrúhame zemiaky a Heru.
Cesto poskladáme a necháme v teple vykysnúť 20 min. Potom cesto znovu rozvaľkáme a postup opakujeme 3-krát.
Vykrajujeme z neho pagáče,ktoré potrieme žĺtkom ochuteným vegetou (rascou alebo slanými arašidami). Na vrch môžeme postrúhať aj syr, sezam, príp. iné k slanej chuti sa hodiace pochutiny alebo koreniny.

08.04.2009

Podobné recepty