Údené mäso v zemiakovej škrupinke
1 kg údeného bravčového karé, ½ pohára vývaru (instatného), 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 4 veľké zemiaky, vajíčko, med, citrónovú šťavu
Ako na to:Mäso umyte a osušte. Na niekoľkých miestach ho nakrojte nožom a pozasúvajte doň ošúpané a napoly prekrojené strúčiky cesnaku.
Mäso natrite soľou a korením, prikryte a odložte na 30 min do chladničky.
Mäso preložte do hrnca, podlejte ½ pohárom vývaru a nechajte 40 minút dusiť.
Štyri veľké zemiaky očistite, pokrájajte na tenké plátky a osoľte. Vajíčko rozšľahajte s lyžičkou polohrubej múky. Mäso preložte do pekáča. Lyžičku tekutého medu zmiešajte s lyžičkou citrónovej šťavy a zmesou potrite mäso.
Potom ho obložte zemiakmi namočenými vo vajíčku a dajte na 30 min piecť do rúry vyhriatej na 200 C.