Veľkonočná šunková plnka so žihľavou
300 g sendviča, 200 ml mlieka, 2 lyžice masla, 3 vajcia, 150 g šunky, 100 g mladej žihľavy, 1 menšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, muškátový kvet, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, masť a múku do zapekacej misy, zeleninu na ozdobenie
Ako na to:Sendvič nakrájajte na menšie kocky, okvapkajte mliekom a nechajte vsiaknuť. Žihľavu sparte vo vriacej vode, sceďte a nechajte odkvapkať.
Šunku nakrájajte na rezance, žihľavu posekajte a spolu s najemno pokrájanou cibuľou orestujte na masle. Túto zmes pridajte s petržlenovou vňaťou, zvyškom mlieka a žĺtkami k zvlhčenému sendviču. Premiešajte, osoľte, okoreňte muškátovým orieškom a prelisovaným cesnakom.
Z bielkov ušľahajte tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešajte do plnky. Zapekaciu misu vymastite, vysypte múkou a naplňte pripravenou plnkou. Pečte v predhriatej rúre pri miernej teplote 35-40 minút dozlatista. Podávajte teplú, ozdobenú kúskami zeleniny alebo natvrdo uvareným vajcom.